DEZE GIETVLOER WAS EEN KEUZE VAN ONS HART

EEN WITTE GIETVLOER IS NIET VOOR IEDEREEN EEN VOOR DE HAND LIGGENDE KEUZE. HET IS EEN INTERIEURSTATEMENT, DAT ZORGT VOOR EEN MODERN EN RUIMTELIJK UITERLIJK. HET NAADLOZE KARAKTER GARANDEERT EEN MOOIE, VERZORGDE, STRAKKE EN SCHONE UITSTRALING. DAARNAAST OVERTREFT EEN GIETVLOER IN DUURZAAMHEID EN FUNCTIONALITEIT ELK ALTERNATIEF. KATIA HOEFNAGELS KOOS SAMEN MET HAAR ECHTGENOOT VOOR EEN WITTE GIETVLOER VAN RESIDENTIAL FLOORING BY BOLIDT IN HUN WONING IN DE KLINGE.

Katia: “Wij hebben voor een gelijkvloers appartement gekozen omdat mijn echtgenoot minder mobiel is. Onze vorige woning was landelijk en ademde een warme sfeer. Nu wilden we wat anders en hebben gekozen voor een moderne uitstraling met ruimtes die vloeiend in elkaar over lopen. We realiseerden ons dat aangepast wonen vaak betekent dat je concessies moet doen aan het interieur. Daarom hebben we een interieurarchitect in de arm genomen.”

Vertrouwen
De vloer was één van de onderwerpen die ze bespraken. Aanvankelijk twijfelden Katia en haar man tussen parket en tapijt. Uiteindelijk kozen ze voor een gietvloer. Katia: “Onze architect droeg drie leveranciers aan. Het contact met de vertegenwoordiger van Residential Flooring was heel prettig. Zij stelde ons erg op ons gemak en wist op elke vraag een goed antwoord te geven. Ook het feit dat Residential Flooring een wereldspeler is in gietvloeren, gaf het nodige vertrouwen.”

Onderhoudsvriendelijk en naadloos
De echtgenoot van Katia zal in de toekomst een rolstoel nodig hebben. Een gegeven dat grote invloed had op de vloerkeuze. Katia: “Tapijt viel snel af, maar we hebben wel parket overwogen. Echter, de slijtvastheid van parket is veel minder dan van een gietvloer. Daarnaast is een gietvloer onderhoudsvriendelijk en naadloos. Er zijn geen oneffenheden of overgangen tussen de verschillende ruimtes. Naast het functionele vonden we een gietvloer ook zeer esthetisch. Strak, tijdloos, modern en prima passend bij het interieurontwerp.”

Aangenaam aan je voeten
De woning heeft een grote leefruimte met een centrale tafel en een open verbinding naar de keuken. Het was een bewuste keuze om weinig kamers te maken, maar alles open en ruimtelijk te houden.
De vloeren liggen naadloos door de hele woning.

Katia: “De gietvloeren van Residential Flooring hebben veel voordelen. Uitstraling staat voor mij op nummer één. Wat we hier hebben gecreëerd, bereik je met geen enkele keramische vloer. Daarnaast is er het loopcomfort. De vloer is veerkrachtig en aangenaam aan je voeten. In de badkamer biedt de vloer ruim voldoende grip, ook als hij nat is.”

Dweil of een natte doek
Katia: “Ik heb lang getwijfeld over een witte gietvloer. De vertegenwoordiger van Residential Flooring adviseerde me om mijn hart te volgen. De vloeren van Residential Flooring worden gebruikt in de industrie, scholen en ziekenhuizen. Dus waarom niet in een particuliere woning? Het gebruik is veel minder intensief en het onderhoud kan dus geen probleem zijn! Dat blijkt ook in de praktijk. De vloer is eenvoudig schoon te houden. Een dweil of natte doek met de juiste onderhoudsproducten volstaat. Poetsen gaat heel gemakkelijk omdat er geen naden of oneffenheden zijn.”

Wow-factor
Ook in de bouwonderneming van Katia en haar echtgenoot ligt een witte gietvloer van Residential Flooring. Katia: “Iedere keer als we klanten op kantoor ontvangen, zie je dat de vloer een enorme ‘wow-factor’ heeft. Dat is leuk, want het is voor ons steeds weer een bevestiging dat we de juiste keuze hebben gemaakt.”

Bolidt België N.V.
Residential Flooring
TEL +32 (0)3 270 99 20
info@residentialflooring.be

CONTACT
Kristien Cole
M +32 (0)473 98 94 09