veelgestelde vragen

Algemeen

WAAROM KIEZEN MENSEN VOOR EEN GIET VLOER?
Een gietvloer zet de toon in uw huis en geeft uw interieur direct een sfeervolle en strakke uitstraling. U kunt kiezen uit verschillende vloertypes, van egaal tot betonlook-effect. Bovendien zijn de gietvloeren verkrijgbaar in vele kleurvarianten, van verrassend fris tot stijlvol donker.

Een gietvloer is:

  • Slijtvast
  • Kleurecht, door het gebruik van hoogwaardige natuurlijke kleurpigmenten
  • Blijvend elastisch, hierdoor zijn krassen minder zichtbaar
  • Geluiddempend, geen hinderlijk contactgeluid
  • Warmtegeleidend, voelt aangenaam aan, ook zonder vloerverwarming
  • Naadloos vloeistofdicht, voor een strakke frisse uitstraling
  • Weinig onderhoud en eenvoudig te reinigen door het gladde naadloze oppervlak
WAT ZIJN DE VERSCHILLENDE GIETVLOEREN?
Wat is het verschil tussen een polyurethaan en een epoxy gietvloer?
Onze kunststofvloeren zijn zowel in epoxy als polyurethaan beschikbaar. Maar omdat de polyurethaan gietvloer over veel betere esthetische kwaliteiten beschikt dan een epoxy gietvloer, is hij meer geschikt als toepassing in alle omgevingen waar esthetiek van belang is, zoals in woningen.

Uit welk materiaal bestaan de gietvloeren?
Natuurlijke grondstoffen, gewonnen uit plantenzaden. Er wordt geen gebruik gemaakt van organische oplosmiddelen en er wordt gewerkt met watergedragen producten.

WERKWIJZE – HET PLAATSEN VAN DE VLOER

HOE GAAT DE PLAATSING IN ZIJN WERK?
De gietvloer wordt vloeibaar verwerkt en bestaat uit minimaal vier verschillende lagen. Gedurende ten minste vier opeenvolgende dagen wordt er elke dag een laag aangebracht. Het is belangrijk om gedurende onze installatiewerkzaamheden de vloeren niet te betreden. Ook tijdens het uithardingsproces kunnen de vloeren niet belopen worden.
HOE LANG DUURT DE PLAATSING?
Afhankelijk van de oppervlakte hebben wij minimaal 4 werkdagen nodig.
WANNEER KAN DE VLOER IN GEBRUIK GENOMEN WORDEN?
Nadat de laatste laag is aangebracht kan de gietvloer na 24 uur belopen en na 48 uur belast worden.
AAN WELKE EISEN MOET DE ONDERVLOER VOLDOEN?
Elke ondervloer die vlak, strak en stabiel is, en bovendien zuiver, droog en vetvrij, en die voorzien is van een onderliggend damp-of vochtscherm, kan worden afgewerkt met een gietvloer. In nieuwbouwwoningen geniet een zand-cementchape of vloeichape, al dan niet voorzien van vloerverwarming, onze voorkeur.
HOE DIK ZIJN DE VLOEREN?
De dikte varieert van 2 tot 3 mm.

WOONGENOT – EEN GIETVLOER IS WARMTEGELEIDEND EN VOELT AANGENAAM AAN

IS VLOERVERWARMING MOGELIJK?
Ja, de warmte van de vloerverwarming wordt makkelijk doorgegeven. Dit betekent een snellere opwarmtijd en dus lagere energiekosten
EEN GIETVLOER VRAAGT WEINIG ONDERHOUD EN IS EENVOUDIG TE REINIGEN
Periodiek swifferen, stofzuigen en dweilen met een vochtige doek en/of microvezeldweil is voldoende.  Stof kunt u beter droog verwijderen. Het aangehechte vuil dient nat te worden verwijderd met de daarvoor bestemde schrob- en boenmiddelen.
GELUIDDEMPING
Een gietvloer biedt een goede geluidsdemping. Voor appartementen of flatwoningen is er een geluidreducerende ondervloer ontwikkeld die voldoet aan 14 dB contactgeluidverbetering.
IS EEN GIETVLOER KINDVRIENDELIJK?
Kinderen kunnen naar hartelust spelen op een gietvloer, want deze voelt zacht en warm aan. Een gietvloer is ook zeer gemakkelijk te reinigen: modder, fruitsap, chocolademelk of etensresten laten zich zeer eenvoudig verwijderen. Een gietvloer is veel minder gevoelig voor vlekken dan andere vloeren.
SLIJTVAST: HUISDIEREN?
Door de elasticiteit is de vloer krasvast, maar geen enkele vloer is 100% krasvrij. Huisdieren kunnen met hun nagels krasjes achterlaten in de vloer. Wel is het zo dat door de taai elastische eigenschappen van gietvloeren, beschadigingen minder zichtbaar zijn. Door de vloer goed schoon te houden zullen deze minder snel opvallen.
IS EEN GIETVLOER GESCHIKT BIJ ALLERGIEEN EN CARA?
Gietvloeren zijn bijzonder geschikt voor mensen met een allergie of cara. Niet voor niets kiezen veel ziekenhuizen voor onze gietvloeren. Een gietvloer is hygiënisch en laat zich gemakkelijk onderhouden.

ONDERHOUD

HOE ONDERHOUD JE EEN GIETVLOER?
Periodiek swifferen, stofzuigen en dweilen met een vochtige doek en/of microvezeldweil is voldoende. Stof kunt u beter droog verwijderen. Het aangehechte vuil dient nat te worden verwijderd met de daarvoor bestemde schrob- en boenmiddelen.
WAT IS DE LEVENSDUUR VAN EEN GIETVLOER?
Indien U de vloer “beheert als een goede huisvader” is deze een lang leven beschoren. Hierbij gaan wij uit van een normaal gebruik van de vloer, met de in een huishoudelijke omgeving normale belasting, waarbij regelmatig onderhoud (schoonmaken) plaatsvindt.
KAN DE TOPLAAG DAN IN EEN ANDERE KLEUR WORDEN AANGEBRACHT?
Te allen tijde kan de gietvloer worden gerenoveerd. Veelal volstaat het om een nieuwe toplaag aan te brengen, zodat het eindresultaat weer als nieuw is.
KAN DE VLOER NA VERLOOP VAN TIJD WORDEN GERENOVEERD?
Afhankelijk van de bestaande kleur en de nieuwe kleur is dit mogelijk.