DUURZAAMHEID

duurzame grondstoffen

Wij maken gebruik van natuurlijke, niet-zeldzame grondstoffen. De herwinbare, verantwoorde grondstoffen bestaan uit plantaardige biopolymeren, gewonnen uit plantenzaden. Daarnaast werken wij met watergedragen producten en worden er geen organische oplosmiddelen gebruikt.

De olie voor de biopolymeren van onze gietvloer wordt gewonnen uit de bonen van de Ricinusboom, de Ricinus Communis (wonderboom), afkomstig uit Afrika, maar tegenwoordig wereldwijd verspreid in alle tropische gebieden. De wonderboom heeft zijn naam te danken aan het feit dat hij zeer snel groeit, wel 2 tot 3 meter per jaar en relatief weinig water nodig heeft om te groeien.

milieubewust

Onze gietvloeren gaan niet alleen erg lang mee door de hoge kwaliteit, maar worden ook op een duurzame manier geproduceerd en aangebracht. Wij hebben het hele proces onder één dak; van ontwikkeling en productie tot en met het aanbrengen van de gietvloer. Het proces is zeer efficiënt ingericht volgens het LEAN principe, waardoor er zo min mogelijk afval is.

Wat gebeurt er met het eventuele materiaal dat over is? Dat wordt teruggebracht naar de fabriek en gerecycleerd. Samen met de afdeling R&D van Bolidt werken wij continu aan de ontwikkeling van al onze systemen, zodat deze het milieu minimaal belasten.

Duurzaam in elk opzicht

Wij maken de vloer op maat. Er hoeft dus geen restmateriaal weggegooid te worden. Is er wél materiaal over? Dan wordt dit teruggebracht naar de fabriek en gerecycleerd. Samen met de afdeling R&D van Bolidt werken wij continu aan de ontwikkeling van al onze systemen, zodat deze het milieu minimaal belasten.

Tijdloos

Bent u na verloop van tijd toe aan een ander interieur? Een gietvloer is gemakkelijk aan te passen aan uw nieuwe woonwensen.

Contact

Heeft u een vraag of kan onze gietvloer specialist u adviseren?

Stel uw vraag hieronder en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

*) verplichte velden

**) Wij hechten belang aan uw privacy, wij gaan uiterst zorgvuldig met uw persoonsgegevens om en verstrekken uw gegevens niet aan derden. Door op de verzendbutton te klikken, gaat u akkoord dat Residential Flooring by Bolidt uw persoonsgegevens verzamelt en verwerkt. Hoe wij dit precies doen kunt u nalezen in onze Privacy- en Cookieverklaring.