EEN GIETVLOER IN EEN STIMULERENDE OMGEVING

WONEN IN EEN KERK, DAT IS NATUURLIJK NIET VOOR IEDEREEN WEGGELEGD. MAAR DESIGNER EN KUNSTENAAR BAS VAN DER HEIDE ZAG HET HELEMAAL ZITTEN. “JE MOET VAN DE KERK DAN WEL EEN ECHTE THUIS MAKEN. MAAR EIGENLIJK VIND IK DAT NOG NIET EENS HET BELANGRIJKSTE. DE RUIMTE MOET JE OOK STIMULEREN.” DUS KOOS BAS VOOR ZIJN KERKAPPARTEMENT EEN NAADLOZE GIETVLOER VAN ODE.

 

Iets speciaals
Bas: “Wij woonden aan de gracht in Amsterdam en hadden hier altijd een bootje liggen in de haven. Regelmatig vroeg ik me af hoe het zou zijn om in deze kerk te wonen. Toen we die kans kregen, moest ik dan ook niet lang nadenken. Als designer en kunstenaar maak ik van normale dingen graag iets speciaals. Toen de architect met het plan kwam, waren we het direct eens. Ook de gietvloer sprak ons meteen aan. Het voelde heel goed en ik vroeg mij direct af waarom ik dat zelf niet eerder had bedacht.”
Echte vakmannen
De naadloze gietvloeren van Residential Flooring by Bolidt geven elk interieur direct een sfeervolle, strakke uitstraling. Er zijn verschillende vloertypen beschikbaar: in één volle egale kleur, maar ook met de uitstraling van gemarmerd beton. Daarnaast is de gietvloer van Residential Flooring by Bolidt verkrijgbaar in vele kleurvarianten, van verrassend fris tot stijlvol donker. Bas: “De vaklui van Residential Flooring by Bolidt zijn hier met z’n drieën bezig geweest en hebben laag voor laag de vloer gelegd. Het is mooi om te zien hoe zorgvuldig dat gebeurt.”
Zacht en veerkrachtigWarm en tegelijk koel
“Het resultaat is echt wat we ervan verwacht hadden! Er zijn heel veel kleuren waaruit je kunt kiezen, van heel warme tot juist wat koelere tinten. Het mooie aan deze vloer is het warme effect dat ontstaat als er kunstlicht op valt. In ons geval een grijze keikleur, zoals het officieel heet. Wij hebben veel designspullen in huis staan en die komen heel mooi uit op een koelere vloer, die juist ontstaat bij daglicht.”

Makkelijk schoon te houden
Daarnaast vindt Bas zijn gietvloer ook heel praktisch. Bas: “Hoewel we expres geen plinten hebben aangebracht, is de vloer toch heel gemakkelijk proper te houden. Ik pak regelmatig even zelf de Swiffer om de vloer glad en strak te houden. Zo’n vloer heeft dat nodig en ik beleef er plezier aan. Het kost me geen enkele moeite.”