EEN BOLIDT GIETVLOER AANBRENGEN? ZO GAAT DAT IN ZIJN WERK

ER BESTAAN VEEL ARGUMENTEN OM TE KIEZEN VOOR EEN GIETVLOER VAN RESIDENTIAL FLOORING BY BOLIDT. ESTHETIEK IS ÉÉN VAN DE MEEST GEHOORDE. MET ONZE GIETVLOEREN VOLDOEN WE DAN OOK AAN DE TOENEMENDE VRAAG VAN ARCHITECTEN EN HUISEIGENAREN NAAR ORIGINALITEIT, PUURHEID EN DUURZAAMHEID. ASPECTEN DIE SAMENKOMEN IN ONZE STRAKKE, NAADLOZE GIETVLOEREN. ELKE VLOER WORDT MET ZORG, AANDACHT EN PASSIE AANGEBRACHT DOOR ONZE EIGEN, SPECIAAL HIERVOOR OPGELEIDE APPLICATEURS.

Het aanbrengen van een gietvloer van Residential Flooring is specialistenwerk, dat de nodige kennis, ervaring en zorgvuldigheid vereist. Al vanaf de oprichting werkt Residential Flooring daarom volgens het motto ‘alles onder één dak’. Het materiaal wordt in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd, maar ook het aanbrengen gebeurt uitsluitend door eigen vloerders.

Alles in eigen hand

Residential Flooring heeft het volledige proces in eigen hand. Van de productie in eigen fabriek tot en met de zorgvuldige afwerking in de woningen van onze klanten. Zo weten we zeker dat het goed gebeurt, kunnen we de kwaliteit garanderen en hebben klanten altijd te maken met onze eigen medewerkers. Dat communiceert prettiger. Bij het installeren van een gietvloer komt overigens wel  heel wat kijken. Voordat we een gietvloer aanbrengen, moet de ondervloer vlak, strak en stabiel zijn. Een gietvloer volgt namelijk altijd de ondergrond. Daarnaast moet de ondervloer schoon, droog en vetvrij zijn en geschikt voor afwerking met een gietvloer. In nieuwbouwwoningen geniet een zand-cementchape of vloeichape onze voorkeur, al dan niet  met vloerverwarming,.

Vier lagen

Bij het leggen van de gietvloer worden in vier opeenvolgende werkdagen vier vloeibare lagen over elkaar aangebracht. Elke laag heeft specifieke eigenschappen en heeft tijd nodig om goed te drogen, voordat aan de volgende laag kan worden begonnen. Als de laatste laag gereed is, kan de vloer na 24 uur op sokken worden betreden. Na 48 uur is de vloer volledig uitgehard en kan hij worden belast. Dan kunnen de meubels probleemloos in de ruimte worden gezet. De totale dikte van de gietvloer varieert van 2 tot 3 mm.


Best spannend

Lucas Peeters is al jaren applicateur bij Residential Flooring en komt graag bij de mensen thuis: “Voor de meeste mensen is het redelijk spannend als wij de gietvloer komen aanbrengen. Natuurlijk zijn ze vooraf uitgebreid ingelicht over de gang van zaken, maar als wij er eenmaal zijn  komen er vaak weer nieuwe vragen. Die beantwoorden we natuurlijk graag. Daar is ook volop gelegenheid voor, want we zijn bij elke woning zeker vier werkdagen achtereen ter plaatse. Zolang duurt het immers voor de gietvloer gereed is en zo lang mag er ook absoluut niet op gelopen worden. Dat is heel belangrijk!”

Duimafdruk

Lucas: “Geduld opbrengen is voor sommige mensen nogal lastig, dat kan ik uit eigen ervaring vertellen. Zo was er ooit een klant die ervan overtuigd was dat de laatste afwerklaag van zijn vloer al optimaal droog was. Hij ging dat zelf wel even checken…zijn duimafdruk staat er nu nog in!”