LENTE INTERIEUR TRENDS 2017: GROEN = BOOMING

GROEN EN BLAUW WAREN NATUURLIJK AL HELEMAAL ‘HOT’ VOOR 2016, EN OOK IN 2017 BLIJVEN DEZE TWEE KLEUREN ABSOLUUT EEN INTERIEURTREND. DONKERGROEN WORDT DE MUST-HAVE ALS DONKERE KLEUR VOOR THUIS. 

Deze kleur past heel mooi bij de populaire Scandinavische woonstijl. Vergeet niet een vleugje brons, oud koper of goud en warm wollig textiel toe te voegen om het beeld compleet te maken. Donkergroen en donkerblauw zie je overigens ook steeds meer op meubels als textielkleur. Deze kleuren stralen warmte uit en je haalt er de natuur mee in huis!

Natuurlijke materialen

Bij de woontrends 2017 ‘warme kleuren en groen’ passen natuurlijke materialen. Nu was marmer als natuurlijk materiaal al heel erg in. Voor 2017 komen daar materialen bij zoals messing, brons en gekleurde natuursteen. Daarnaast wordt terracotta steeds populairder voor in je interieur. Terracotta past heel goed in combinatie met de kleuren groen, grijs en wit. Interieurs met een koeler kleurschema kun je iets warmer maken  door het toevoegen van Terracotta.

Kurk

In 2017 is kurk toch echt wel een woontrend te noemen! Dit natuurlijke materiaal werd al eerder omarmd door Ikea. Nu zie je het terugkomen in steeds meer winkels en webshops. Het wordt gebruikt voor meubels en woonaccessoires. Bij Ikea hebben ze zelfs een eetkamer en bureau van kurk staan. Maar je kunt het ook wat kleiner houden en beginnen met onderzetters, een bijzettafel of een prikbord van kurk. Super leuk voor bij je werkplek of juist midden in de woonkamer, zodat je een speciaal, creatief hoekje kunt creëren.

Velours en fluweel

Bij de zachtere materialen ga je meer rijkere en expressiever stoffen zien zoals velours en fluweel. Dit zijn stofsoorten met een harig oppervlak, verkregen door het ruwen van de stof en het los snijden of losmaken van de lussen. Deze materialen zijn erg mooi om te zien. Ze geven je interieur iets extra’s. Deze materialen worden gebruikt bij banken, stoelen, woonaccessoires (kussen, plaids) en natuurlijk gordijnen. Deze woontrend 2017 past heel goed in combinatie met gebreide en gehaakte woonaccessoires

Tapijt Trend Bolidt                                            

Tapijten zijn hot

Mocht je nog geen tapijt in huis hebben liggen, dan ga je er in 2017 zeker niet aan ontkomen. Vooral ronde tapijten zijn erg in. Je kunt ook kiezen voor een vintage tapijt of rozenkelim. Deze tapijten hebben vaak warme, expressieve kleuren en passen perfect bij de woontrend met warme kleuren. Zorg er voor dat alle meubels in de zithoek gedeeltelijk op het tapijt staan (al is het maar één poot). Zo ontstaat er verbinding tussen de meubels met het tapijt als verbindingsstuk.

Boheemse print en patronen

Je hebt vast wel eens van de interieurstijl bohemien gehoord. Een stijl die zeer uitgesproken is en waarbij beleving centraal staat. Bij deze stijl combineer je Oosterse elementen, bloemen, etnische prints en uitgesproken kleuren met elkaar. Je kunt het ook wat ingetogener houden door te kiezen voor een bloemen- of etnische print in een natuurlijke kleur, zoals groen of bruin. Dat maakt het iets minder heftig.