INTERIEUR TRENDS WINTER 2017/ 2018

HET WORDT WEER KOUDER EN DE DAGEN WORDEN KORTER. IS JOUW HUIS AL KLAAR VOOR HET WINTERSEIZOEN? IN DIT BLOG BESPREKEN WE DE INTERIEUR TRENDS VAN DEZE WINTER.

Strakke, geometrische vormen maken jouw interieur tot een plek waar je graag bent en waar je anderen met trots kunt ontvangen. Of dit nu tekeningen op de muur zijn of een samenstelling van verschillende soorten lampjes: geometrie in huis wordt het helemaal. Subtiele tinten hout of staal geven jouw huis een moderne, hippe vibe. Denk aan een lichte keuken met daarin donker houten krukken: het tegen elkaar afstekende reliëf zorgt voor een prachtige en opvallende combinatie. Hier volgen enkele trends op het gebied van de complete woning.

Woon-werk kamers

In de snel veranderende wereld waarin wij leven neemt technologie een steeds grotere rol in. Door globalisering en technologische ontwikkelingen ben je in een fractie van een seconde virtueel aan de andere kant van de wereld. Dankzij zulke ontwikkelingen komt het steeds vaker voor dat mensen vanuit huis werken. Huidige communicatiemiddelen zoals WhatsApp, FaceTime, Skype en e-mail maken dit mogelijk en ook nog eens zeer gemakkelijk. Hoe zien wij deze trend terug in het interieur van huizen? Flexibiliteit staat voorop en de traditionele werk- of studeerkamer verliest populariteit. Aan de keukentafel zitten met een laptop en een kop koffie vinden we tegenwoordig prima en hierdoor krijgt ons interieur een andere uitstraling.

Handmade decoratie
Een woning zonder decoratie is een woning zonder ziel. Of je deze uitspraak overdreven vindt of juist niet, een woning zonder decoratie ziet er nou eenmaal een stuk saaier uit dan een met decoratie. Zoetsappige quotes als ‘Home is where the heart is” maken plaats voor gepersonaliseerde en handgemaakte producten. Massaproductie is niet langer hip, handgemaakt is dat wel. Ontwerpers richten zich dan dus ook meer en meer op kleinere oplages, zodat zij duurzame, bijzondere producten kunnen leveren. Uniek wordt belangrijker dan goedkoop en duurzaam hipper dan makkelijk verkrijgbaar. Traditioneel, maar altijd goed: planten, planten en jawel, nog meer planten. Een zichtbare trend nu het klimaat het moeilijk lijkt te hebben. Naast het feit dat planten je huis een frisse en natuurlijke ambiance geven, zuiveren ze de lucht en produceren ze extra zuurstof. What’s not to like?
Kleur in huis is essentieel
Kleuren in huis bepalen de sfeer, zoveel is duidelijk. De kleur zwart lijkt echter aan populariteit te verliezen en bruin neemt zijn plek langzaamaan over. Felle kleuren worden gebruikt om te accentueren en zijn niet langer sfeerbepalend. Warme kleuren krijgen een belangrijkere rol, waarvan groen de hoofdrol op zich neemt. Rijke kleuren, zoals de primaire kleuren rood, blauw, geel en dus vooral groen worden populair. Wat betreft gietvloeren worden aardetinten, ontstaan door basiskleuren te combineren, helemaal hip and happening omdat deze zich gemakkelijk laten combineren met de rest van het interieur. Door de kleurmenging afwisselend rustig en intens uit te laten komen ontstaat een prachtig geheel. Millennial pink wordt, volgens experts van de Milan Design Week, de kleur van het najaar.

interieur trends winter 2017/ 2018 - millenial pink

Een vloer met karakter
Zoals gezegd kun je op talloze manieren sfeer in huis halen. Vergeet de vloer niet aan dit lijstje toe te voegen! De vloer is tegenwoordig meer expressief dan ooit en hierdoor hoef je je vloer niet meer op te fleuren met een mooi kleed, maar kun je het kleed in je vloer laten opnemen, of zelfs afbeeldingen in een houten vloer laten maken. Gietvloeren lenen zich voor het designen van een vloer met een expressief karakter. De designvloeren van Residential Flooring zijn verkrijgbaar in nagenoeg alle kleuren, kunnen met patronen erin worden gelegd en zelfs het opnemen van een print of schildering is mogelijk.

interieur trends winter 2017/ 2018 - expressive flooring

Gietvloeren zijn bovendien zeer milieuvriendelijk, omdat zij niet alleen op een duurzame manier worden geproduceerd maar tevens zeer lang meegaan. Is “expressive flooring” a bit too much voor jou? Dan is een gietvloer ook uitermate geschikt als mooie basis voor een vloerkleed.

interieur trends winter 2017/ 2018 - gietvloer

Heb je nog vragen over de mogelijkheden qua gietvloeren, neem dan gerust contact op met Kristien Cole.