De woontrends van 2019

Tijd om ons opnieuw te verdiepen in de nieuwe woontrends voor het komende jaar. Wat kunnen we verwachten qua interieur in het jaar 2019? Welke kleuren zullen we zien en welke materialen? Residential Flooring heeft dé interieurtrends voor 2019 voor je verzameld! Laat je door ons inspireren en maak je interieur klaar voor het nieuwe jaar.

Urban living

Met minder ruimte, meer kunnen doen. Mensen die in de stad leven, stellen zich tevreden met een kleinere woning. Door slim om te gaan met de beschikbare ruimte kun je een bepaald gedeelte van je huis met kleine veranderingen aanpassen aan de functie die je op dat moment nodig hebt. Dit noemen ze een modulaire inrichting. Je leefruimte kan hierdoor ook je werkruimte worden; multifunctioneel dus! Een onderhoudsarme gietvloer past dankzij zijn naadloze en strakke karakter bij elke functie van het interieur. Qua styling gaan we richting intiem en knus. Denk hierbij aan diepe, donkere kleuren als paars en blauw in combinatie met zachte materialen als fluweel en velours.

 

Geïnspireerd door de natuur

De wereld rondom ons verandert snel, zeker op technologisch gebied. In de stad staan we dagelijks bloot aan allerlei prikkels en we krijgen de behoefte om ons terug te trekken, te relaxen en rust te vinden door de natuur in te gaan. Dit zie je ook terugkomen in het interieur qua kleuren, vorm en materialen. we gaan veel natuurlijke, aardse kleuren zien zoals alle tinten groen in combinatie met poedertinten zoals zachtroze en zandkleur. Wij zien ook steeds meer gietvloeren in interieurs, in een natuurlijke tint maar met een gemengd patroon. Natuurlijke materialen zoals vilt, wol, rotan, bamboe, hennep en riet passen goed in deze interieurstijl in combinatie met organische vormen. Met deze kleuren en materialen creëer je een oase van rust in huis.

Haal de natuur in huis door groene planten te gebruiken als accessoires. Deze ‘urban jungle’ trend zagen we afgelopen jaar ook al en hij zet zich in 2019 ook door. Het gaat om grote planten die een echte statement maken in je interieur.

Pure structuren en authenticiteit

Doordat wij tegenwoordig alleen maar bezig zijn met het ‘perfecte plaatje’ creëren op social media, ontstaat er als tegenreactie een behoefte aan echtheid, puurheid en vergankelijkheid. Dit uit zich in het interieur door designs met grove structuren en natuurlijke patronen en materialen als onbewerkt hout, natuursteen en marmer. We zullen onverwachte combinaties zien in decoraties: gelaagdheid, wafelstructuren, honingraat patronen, perforaties, gebakken materialen en vooral een niet te gepolijste look & feel.

Combineer deze rauw mix aan materialen met basiskleuren als bruin, zwart en wit in combinatie met warme tinten als okergeel, honing en terracotta. Als basis zien we veel strakke gietvloeren in een neutrale, koele kleur gecombineerd met warmere tinten in de rest van het interieur. Ook zullen we messing of bronzen accenten zien in meubels en accessoires, niet glanzend maar met een meer matte afwerking van goud.

 

Contrast in je interieur

In alle aspecten van ons leven proberen wij alle ballen hoog te houden en te multitasken. We leiden twee verschillende levens: één online en één offline. Dit leidt tot tegenpolen en interessante contrasten samen gemixt in het interieur. Denk aan rond en vierkant, koele en warme tinten, mat en glanzend, ondoorschijnend en transparant, zwart en wit. Ook wordt er een blend van ruwe en verfijnde materialen gemaakt: rotan met velours, linnen met bamboe of een strakke gietvloer met een wollen schapenvacht. Bijna vloekende kleuren en verschillende prints worden naast elkaar gecombineerd. Zoek de grenzen op qua contrasten en creëer zo een eclectisch en eigenzinnig interieur!