De trends van 2019 op het gebied van planten in huis

 

Van vetplanten en cactussen tot speelse hangplanten en grote ‘statement’ planten. Groen is niet meer weg te denken uit ons interieur en het was afgelopen jaar ook zeer aanwezig in het interieur van winkels, hotels en restaurants.

Het gebruik van planten als styling tool wordt dit jaar een makkelijke manier om je interieur een nieuwe draai te geven. Wij hebben speciaal voor jou de drie belangrijkste interieurtrends van het komende jaar op een rijtje gezet waarbij planten de boventoon voeren. Laat je inspireren door deze drie interieurtrends vol groen!

Paradise hotel: groene planten in combinatie met koraal

Als één kleur een echte trend was in 2018, dan roze wel! Pantone heeft het al voorspeld met ‘living coral’ als de kleur van 2019, want dit jaar zien we naast roze ook veel perzik, zalm en koraal tinten in het interieur. Dit kleurenpalet is mooi te combineren met grote, groene planten om op deze manier je eigen tropische oerwoud te creëren. Denk aan de philodendron, bananenplant, de welbekende monstera, strelitzia of de prachtige ‘statement’ paradijsvogelplant.

Breng rust in de rest van je interieur door deze felle kleur te combineren met zachte en warme kleuren zoals terracotta, oranje en bruine potten of accessoires.  

Bohemian gardening: een wildernis van planten

Creëer je eigen jungle in huis door je planten nonchalant bij elkaar te zetten in groepjes in plaats van elke plant zijn eigen plekje te geven. Zet verschillende soorten planten die variëren in hoogte naast elkaar voor een speels, groen geheel. Kies voor hangplanten maar ook planten zoals de varen, een palmsoort en de olifantsoor.

Qua styling kun je denken aan ruw touw als plantenhanger en gevlochten manden of kies voor allemaal verschillende potten. Hou het geheel zo rauw en authentiek mogelijk en kom tot rust in je eigen groene wildernis.

Printed desert: een naturel kleurenpalet aangevuld met groen en print

Ben jij meer voor rustige, natuurlijke kleuren in je interieur zoals beige, grijs, wit en zwart? Dan is deze trend jou op het lijf geschreven! Een neutrale, effen kleur zoals beige vormt de basis waarna er met groene planten en accessoires met een rustige print wordt gespeeld.

Kies voor een grote cactus, een palmlelie of vioolbladplant naast je bank en wissel dit af met kleinere planten zoals vetplantjes. Deze kun je her en der verspreiden over je gehele woning in rotan mandjes. Natuurlijke materialen zoals hout en bamboe passen goed bij deze trend, net zoals handgeknoopte kleden en organische vormen.